Se poate ignora micul dejun?

Daca obisnuiesti sa “sari” peste micul dejun fie din cauza ca te grabesti sau ca pur si simplu nu ai pofta de mancare dimineata afla ca faci o mare greseala.
Micul dejun ne da energie. Pe timpul noptii, organismul functioneaza “la foc redus”. De-abia dimineata, atunci cand primesti hrana, acesta isi tureaza din nou “motoarele” la capacitate maxima. Daca obisnuiesti sa renunti la micul dejun, vei observa, cel mai tarziu dupa ce au trecut cateva ore, ca esti lipsit de energie.

Si creierul este un organ care are nevoie de energie. Nu doar facand miscare pierzi calorii, ci si gandind sau studiind. In cazul in care creierul nu primeste “combustibil” dimineata, va lucra mai lent. Spre deosebire de cei care nu servesc micul dejun, persoanele care respecta cu strictete micul dejun, prima masa a zilei se pot concentra mai bine, sunt mai atenti atunci cand asculta pe cineva si pot indeplini mai repede sarcinile complexe.

Daca nu servesti micul dejun cu regularitate nu va avea tendinta de a rontai cate ceva pe la ora 11 si de a “ataca” rezerva strategica de dulciuri.
Prin urmare, persoanele care nu renunta la micul dejun oricat de mic ar fii micul dejun au mai putine “atacuri de foame” si mai putine probleme cu stomacul.

About Aly