S-a descoperit cel mai ucigator virus

Virus gripa aviara daunatorDaca pana in momentul de fata anthrax-ul pare a fi considerat un virus foarte agresiv, de care s-au folosit teroristii in Statele Unite in anul 2001 si care au pus pe jar oficialii FBI, in laboratoarele olandeze ale Centrului Medical Erasmus din Rotterdam a fost creat un virus letal. In urma studiului ce a durat mai multi ani la rand virusul generic a fost reprezentat prin H5N1 a fost prezentat la o conferinta in luna septembrie in Malta.

Virusul H5N1 provine dintr-o tulpina a gripei aviare modificata generic, care a fost descoperita pentru prima data in anii 1900 in Italia, dar care a reaparut dupa o perioada de 100 ani in Asia, iar in anul 2005 virusul gripei aviare a fost depistat si in Romania. Aceasta era transmisa prin pasarile care erau infectate si putea fi raspandita usor la mamifere sau chiar la om cauzand 165 de decese (niciun deces in Romania).

Noua tulpina creata de cercetatorul Fouchier este extrem de periculoasa, dar nu poate reprezenta un pericol la nivel mondial deoarece se transmite greu de la pasari la populatia umana. Totusi, reteta ar putea fi facuta publica daca este aprobata de Comitetul National de Biosecuritate din Statele Unite care se tem ca ar putea fi folosita ca o arma de teroristi.

Mari personalitati din medicina care au asistat la conferinta au spus ca nu trebuia sa se faca demersuri in acest sens si ca boala creata este o idee rea, are si parte buna: cercetatorii in vor lucra in viitor la descoperirea retetei de combatere a acestui virus, ba chiar eliminarea lui pe cat va fi posibila atunci cand acesta va fi identificat.

Sursa: rt. Despre: Anthrax, Gripa aviara

Related content:

  1. Sfarsitul lumii

About admin