Momentele tensionate din viata ta

Exista doua tipuri principale de depresie. Prima este depresia provenita din sentimente cauzate de lucruri exterioare (venite din afara ta), cum ar fi: familia, o boala sau ca ai picat examenele. Aceasta depresie este dureroasa dar este de asemene perfect normal. Apoi este depresia care pare sa vina din interiorul tau cand nu te poti opri sa ai sentimente de genu nu pot face fata; oare ce se va intampla mai tarziu. Acest tip de dpresie apare atunci cand ceva se rupe inauntrul tau. Viata ta este invadata de mohoreala si urat, fara vreun motiv evident.

Cu totii avem, cateodata, toane, suntem satui de orice, avem sentimental ca suntem lasati pe dinafara, ne simtim stresati si depresivi, deci probabil nici tu sau oricare alta persoana reprezinta o exceptie. Dar este rau atunci cand aceste sentimente devin atat de puternica incat te presc sa faci lucrurile bine si te fac sa te simti complet fara speranta. Cand totul ti se pare prea mult, poti devein morocanos, iti poti pierde simtul umorului (presupunand ca ai avut asa ceva vreodata!), esti mai tot timpul obosit sit e simti parca bolnav, iti este greu sa adormi, incepi sa nu mai mananci sau sa mananci prea mult sau sa devii foarte sensibil si irascibil. Poti avea dificultati de concentrare si nu mai esti in stare sa iei deciziile corecte. Daca esti foarte foarte agitat ar trebuii sa incerci sa treci cat mai repede prin aceasta situatie.

Poti sa incerci sa vorbesti cu un prieten apropiat despre ceea ce te supara si de ceea ce te temi fiindca poate sa te ajute ca sa-ti depasesti trairile. Poti sa faci de asemenea o lista cu toate lucrurile care te fac sa ai toane si stari negative, care te streseaza si te enerveaza si gandeste-te ce-ai putea face, in privinta fiecaruia dintre acestea, deoarece daca analizezi problemele pe rand una cate una este mai usor sa le rezolvi decat sa te gandesti la toate o data dar iti trebuie sa fii calm. Ia o pauza si face iti place. Incearca sa schimbi modul de a privi viata. In loc sa te gandesti ca esti un ghinionist incearca sa te gandesti ca esti un norocos ca dai peste anumite problem din viata ta. Sau gandeste-te ca ai in viata ta personae care te iubesc si iti vor binele si care vor sa stea langa tine.

About Aly