Micile pasiuni care deschid drumul catre cariera

De la micile pasiuni la carieraIn perioada anilor de scoala timpul trece altfel. Placerile, distractiile si pasiunile sunt de cele mai multe ori diferite de cele pe care le incerci la maturitate. Intre toate ar trebui sa existe insa o legatura, micile pasiuni de acum sa devina competente mai tarziu, sa devina trasaturi valoroase de care ceilalti sa aiba nevoie.

Calea spre o cariera incepe devreme. Sau mai tarziu asa ar trebui sa fie cat mai repede daca vrei sa ai success mai tarziu. Probabil ca multi dintre noi, voi detestati concurenta la invatatura, probabil ca aveti in clasa un coleg care invata foarte bine si pe care il invidiati. Cu siguranta multi dintre voi va simtiti mult mai bine sa fiti liberi de constrangerile scolii sa petreceti vremea cu prieteni, cu colegii, sa fiti voi insiva, sa va aratati personalitatea puternica, fiind firesc pentru orice fel de persoana. Insa mare atentie ca dupa scoala nu veti mai concura pentru note, ci pentru un salariu pentru o viata decent si in general intr-o astfel de situatie castiga cel mai bun adica cel mai important si valoros.

Oricat de liber iti doresti sa fii sau sa nu pui pret pe notele de la scoala sau facultate ori pe ceea c ear trebuii sa inveti, nu uita un singur lucru: sa iti cultivi pasiunile. Chiar daca pare dificil este bine sa faci totusi un exerciutiu de imaginatie si gandire in care sa iti notezi pe o foaie ceea ce iti place sa faci, ce obiecte iti plac, care iti par mai usoare si un asemenea model te ajuta mai ales atunci cand iti este foarte greu sa iti dai seama ce iti place mai mult sa faci. Daca in schimb stii cu certitudine ce ai sa faci atunci sfatul nu poate fi decat acela de a persevere incat sa devi cel mai bun. Numai astfel iti vei putea permite mai tarziu sa fii apreciat pentru ceea ce esti si ce stii.

Daca ai posibilitatea cel mai util lucru este sa incerci sa experimentezi munca macar o perioada mica de timp. Vorbeste cu parintii tai cu rudele sau cu, cunostiintele si incearca sa te apropii de o activitate sa intelegi cum se desfasoara, de ce este necesara si cel mai important daca ti se potriveste si ai fi capabil sa o realizezi si mai bine.

In mod clar alegerea unei cariere nu este un lucru simplu si usor nici macar pentru cei care par sa fie cei mai decisi si mai orientati catre un anumit domeniu. Este o alegere care trebuie urmata cu consecventa, vreme de ani de zile, care nu trebuie uitata si nu trebuie ingnorata. Insa mai mult decat orice este o alegere care trebuie sa ne reprezinte si sa ne aduca satisfactie. Iar daca vrem cu adevarat sa fim buni si apreciati in ceea ce facem atunci trebuie sa ne alegem din vreme cariera.

About Aly