Importanta si benificiile activitatii fizice

Miscarea fizica este vitala pentru oraganism.

Cine practica exercitiul fizic are foarte multe benefici. In primul rand se simte bine. Viata e gustata mai bine, iar buna dispozitie pe care o ofera miscarea fizica este de durata, desigur cu conditia ca miscarea fizica sa fie continuata. Mai mult hormonii responsabili de aceasta stare de buna dispozitie care urmeaza exercitiul fizic,s-au dovedit a fi  promotori si sanatatii. Are o inima puternica. Nu este un avantaj de aici de colo, intr-o lume in care unul din doi oameni mor din cauza unei boli de inima.

Miscarea fizica scade tensiunea arteriala si pulsul de repaus protejand astfel inima si vasele de sange. Totodata scade nivelul colesterolului daunator si creste colesterolul benefic. Un avantaj extraordinar pentru inima si vasele de sange. Prin miscare fizica oasele se intaresc, aceasta ajutand la fixarea calciului si a altor minerale. Acest lucu este in mod deosebit important la persoanele de peste 50 de ani, care pierd din ce in ce mai mult calciu si masa osoasa. Exercitiu fizic combate depresia ceea ce este extreme de bine, avand in vedere ca procentul de  oameni descurajati, deznadajduiti din zilele noastre este in continua crestere.

De asemenea inlatura anxietatea si combate stresul. Sporeste vigoarea si eficienta in toate domeniile vietii. Te face sa ai efectiv pofta de viata. Ajuta la mentinerea unei greutati corporale ideale prin dezvoltarea musculaturii si arderea grasimii. Este unul din cele mai bune somnifere. Stimuleaza gandirea vointa si favorizeaza cultivarea unei dispozitii optimiste si positive.

About Aly