Google implineste astazi 12 ani de la infiintare

Cea mai mare companie, Google sarbatoreste cea de-a 12 anivarsare a celui mai dezvoltat motor de cautare de pe internet.

Pe 27 September 1998 fondatorul Larry Page impreuna cu Sergey Brin, ambii doctoranzi la Universitatea Stanford – California dau nastere la cunoscutul motor de cautare Google. Ei reusesc sa puna bazele pentru a indexa paginile web si totodata de a crea un portal in care se pot cauta in paginile indexate.

La inceput concurenta intre motoarele de cautare a fost destul de mare, dar motorul Google a reusit din primele luni sa se incadreze in Top 100, asa cum s-a precizat in revista PC Magazine.

Nu peste mult timp, in 2004 Google incepe sa raspunda la peste 200 milioane de consultari zilnice. Peste 3 ani mai tarziu, la sfarsitul anului 2007 Google reuseste sa aibe rangul de cel mai mare motor de cautare din lume si in acelasi timp sa devina un brand cu acelasi nume cu cel mai mare capital de peste 86057 milioane dolari SUA.

Si astazi Google se afla printre cele mai folosite motoare de cautare din strainatate, dar si din Romania. Datorita lui informatiile din paginile web pot fi gasite foarte usor de utilizatori. Cu o combinatie de cuvinte cheie trimisa catre Google, paginile web apar afisate in functie de relevanta cautarii.

Si nu in ultimul rand dorim sa spunem: Happy Birthday Google!

About admin