Cum scapi de cosurile de pe fata ?

Fara cosuriPielea este invelisul minunat care acopera intregul corp si pare sa tina totul la distanta. Se regenereaza permanent este rezistenta la apa si ne protejaza de prea mult soare. Contine glande care o mentin usor unsuroasa si glande sudoripare, in piele, pentru a controla temperature corpului.

Toti tineri au cel putin o data sau de doua ori acnee in viata si multi sufera mult mai des din aceasta cauza. Cauza acneei este productia sporita de grasime a glandelor senacee din piele. Aceste glande care secreta si duc la aparitia cosurilor se regasesc mai ales pe fata, pe spate si pe piept. Cantitatea de grasime produsa de hormonii tai sexuali tinde sa duca la aparitia acneei la pubertate si se curata de la sine pe parcurs ce se inainteaza in varsta. Nu poti “sa iei acneea” de la alcineva.

Daca ai intotdeauna, constant, fara sfarsit cosuri pe fata atunci incearca sa te duci la o farmacie locala sau o oricare magazine cu cosmetic si sa-ti cumperi o crema sau o lotiune impotriva acneei sau o cosurilor. Ar fi bines a nu iti storci cosurile in special pe cele rosii pentru ca nu faci decat sa inrautatesti situatia dar daca nu poti rezista alege-le pe cele cu capatul alb dar sa ai mainile curate. Functioneaza prin inlaturarea staturilor de suprafata ale pielii si prin deblocarea porilor blocati. Daca nu functioneaza, atunci ar trebuii sa mergi la un doctor specializat in aceasta problema – dermatolog pentru a-ti oferi niste sfaturi cu adevarat utile.

About Aly