Cum facem cumparaturile ?

Cumparaturile nu se fac la intamplare, caci, daca imediat ce luam salariul mergem in magazine si incepem sa cumparam tot ce credem ca avem nevoie, salariul se va termina de indata, iar produsele cumparate se vor termina si ele in curand si nu vom avea bani pentru a mai face si alte cumparaturi.

Cumparaturile trebuie bine planificate. Trebuie sa stim clar care sunt nevoile reale. Produsele care nu se altereaza repede, cum ar fi: detergent, sapun, faina, orez, gris, ulei, etc. se pot cumpara periodic (de exemplu lunar sau trimestrial). Le putem cumpara atunci cand avem bani. Produsele de genul: legume, fructe etc. le cumparam si le consumam de indata fara sa le lasam sa se invecheasca deoarece isi pierd mult din calitatile nutritive.

Un principiu de luat in seama atunci cand facem cumparaturi mai ales atunci cand facem piata: analizam si cumparam calitatea-pret. Este bine sa cumparam numai produse foarte proaspete, de buna calitate. Uneori pretul ne pacaleste, in dosul unui pret convenabil sta un produs perimat (rau), fara nicio valoare, si nu avem de castigat nimic, dimpotriva vom irosi banii si timpul si vom avea si o sanatate pusa in pericol.

About Aly